Vegetariskt, ekologiskt och naturligt.

I denna blogg kommer allt från vegetariska recept till naturliga produkter finnas till - för att inspirera er till en hälsosammare och miljövänligare livsstil.

Quorngryta med banan och curry

Publicerad 2013-05-27 23:35:00 i Middag, Recept,

Idag tillagade jag en quorngryta med banan och curry, som serverades med couscous, körsbärstomater och en kall vitlökssås.
 
 
Ingredienser:      4 personer
 
1 gul lök
2-3 tsk curry
smör
1 pkt tinade quornfiléer (lägg ej påsen med filéerna i vatten, då det kan finnas hål i påsen och filéerna suger åt sig allt vatten och blir då inte ätbara. Låt bara påsen ligga framme i 1 timme eller mer innan matlagningen)
1-2 msk vetemjöl eller dinkelmjöl
3 dl grädde eller havregrädde
1 dl vatten
2 msk chilisås
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 tsk timjan (jag använde torkad)
salt och peppar
1 banan (ej för mogna - kan tas 2 stycken om så önskas)
persilja
 
Vitlökssåsen:
ca 1 dl crème fraiché
1 vitlöksklyfta


 
 
Börja med att hacka löken. 
 
 
Bryn den sedan tillsammans med hälften av curryn i lite smör i en gryta eller traktörpanna, tills löken mjuknat.
 
 
Skär sedan alla filéer i ganska tunna skivor lite på snedden. Blanda sedan mjölet och filéerna tillsammans i en fryspåse genom att skaka den så att skivorna blir mjöltäckta. 
 
 
Bryn sedan skivorna i smör tillsammans med den nu mjuka löken. Låt dem ligga där ett tag på ganska hög värme så att skivorna får lite färg (men bränn dem ej). 
 
 
Häll sedan på vattnet och grädden så att såsen hamnar i jämnhöjd med filéskivorna i grytan. Här kan du hälla i mer vatten och/eller grädde för att få mer sås om så önskas. 
Tillaga couscousen nu. 
 
 
Blanda sedan chilisås, pressade vitlöksklyftor och timjan. Smaka av med salt och peppar, eventuellt mer curry. Låt puttra.
 
 
Skiva bananen, stek dem i smör och pudra över den resterande curryn. Lägg i grytan och rör om. Låt puttra medan du fixar vitlökssåsen. 
 
 
Servera med couscous, vitlökssås, körsbärstomater och lite persilja.

Kommentarer

Postat av: Linnéa

Publicerad 2013-05-28 06:41:44

Ser jättegott ut! Bra recept. Ska ge det ett försök :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela